Pirateweb

Från Kunskapsbanken
Version från den 25 september 2013 kl. 15.42 av Mikael Holm (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Tips i Pirateweb

Här finns lite konkreta tips på saker man kan göra i Pirateweb.

Utskick av sms till medlemmar

Alla medlemmar har möjlighet att prenumerera på sms-utskick. Du som sitter i en styrelsen för en förening har rättigheten att skicka ut dessa sms. Se följande steg för hur man skickar ett sms:

  • Logga i på www.pirateweb.net och välj Kommunikation -> Skicka mail till medlemmar i geogr. område.
  • Välj din förening och region om det inte redan är förvalt. Regionen baseras på medlemmens postnummer.
  • Nu aktiveras möjligheten att skicka sms, tryck på SMS-fliken lite längre ner på sidan. SMS:et är helt blankt från början så var tydligen med vem du är och varför du skickar meddelandet. Segments innebär hur många SMS som kommer att skickas ut, avrundat uppåt till närmaste heltal. Exempel: 0.9 = 1 SMS och 2.01 = 3 SMS. Kostnaden kommer att öka ju fler SMS som skickas ut och ju fler personer som är mottagare. I dagsläget betalar förbundet samtliga SMS-kostnader.
  • Tryck på skicka SMS.
  • Du kommer att få både ett SMS ochmail som bekräftar när utskicket är klart och hur många som fick meddelandet.


Lista utskickade medlems- och funktionärsmail

Genom Pirateweb har styrelsemedlemmar möjlighet att skicka ut ett medlemsmail till föreningens medlemmar. Det går även att skicka ut ett funktionärsmail, vilket går till alla styrelsemedlemmar i den förening man själv sitter i. Sitter man i ett distrikt skickas mailet ut även till samtliga styrelsemedlemmar i de föreningar som finns under distriktet.

För att läsa dessa utskickade mail går du till adressen https://pirateweb.net/Pages/v4/Communications/MailArchive.aspx Du måste således vara medlem i Ung Pirat och/eller Piratpartiet för att se dessa mail. Välj ”Ung Pirat SE” och ”World” för att se alla mail från och under förbundet.


Rättigheter i Pirateweb

Piratpartiet och Ung Pirat skiljer sig åt på en punkt när det gäller hur organisationerna är uppbyggda. Hos PP finns behovet att ha rättigheter för alla medlemmar i partiet och är boende i kommun X. Vi i UP behöver istället rättigheter som baseras på den enskilda lokalavdelningen, oavsett bostadsort. Därför ska vi i UP endast använda oss av ”Organisatoriska roller”.

Följande roller ska användas för lokalavdelningar/distrikt:

Ordförande: chairman

Sekreterare: Secretary

Kassör: Treasurer

ledamot: board member

Länk till alla de olika rättigheterna i Pirateweb: https://pirateweb.net/Pages/v4/admin/EditPermsGrid.aspx


Se upptagningsområden

Via denna länk http://data.ungpirat.se/Maps/OrganizationalUptake.aspx


Tipsa om buggar och fel

På länken http://utv.piratpartiet.se/query?status=accepted&status=assigned&status=new&status=reopened&component=PirateWeb&order=priority kan du se nuvarande buggar och fel i systemet. Hittar du några fler så maila info@ungpirat.se