Funktionärsmail 131201

Från Kunskapsbanken
Version från den 1 december 2013 kl. 14.34 av Mikael Holm (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Detta mail gick ut till funktionärer inom Ung Pirat 2013-12-01

Tjenare pirater, detta är det viktigaste mailet till er som förtroendevalda i organisationen i år.

Detta är ett funktionärsmail som går ut till alla inom Ung Pirat med någon typ av funktionärspost inom förbundet, som t ex styrelseledamot i en lokalavdelning.

Dessa punkter tas upp i detta mail:


1. Bankavtal

Den 28 november var jag iväg och besökte vårt bankkontor i Stockholm. Som en del är medvetna om så har det här året präglats av seg service från vår dåvarande banktjänsteman. Jag mottogs av tre medarbetare på Swedbank. Vi har nu landat i att vår tidigare banktjänsteman ersätts av två nya. Utöver det så kommer Swedbank inte att dra några bankavgifter för våra lokalavdelningar i år (för de som har avtal genom förbundet centralt).

För er aktiva i lokalavdelningar innebär denna förändring följande:

Förbundet kommer nu att äga ett bankkonto centralt för alla lokalavdelning/distrik/förbundskonton. Genom detta konto kommer Förbundssekreteraren att skapa underkonton för varje "enhet" med ansvariga personer som har tillgång att se saldo, göra överföringar, göra kontantuttag med bankkort (obs, ingen möjlighet att ta ut kontanter via banken). Kunskapsbanken med information om hur man skaffar bankkonto och ett nytt papper för ansökan om bankkonto för de som ännu inte skaffat bankkonto via förbundet centralt kommer att uppdateras snarast. ( http://wiki.ungpirat.se/index.php/Skaffa_Bankkonto )

2. Årsmöten

Årsskiftet börjar närma sig och det är dags att få till de sista årsmötena. På http://wiki.ungpirat.se/index.php/Godk%C3%A4nda_lokalavdelningar_2013 kan ni se vilka lokalavdelningar som haft årsmöten i år och är godkända för i år. Sitter du i en av de lokalavdelningar som ännu inte haft årsmöte, eller behöver hålla ett extra årsmöte? Hör av dig till förbundssekreteraren på sekreterare@ungpirat.se eller till förbundsordförande på ordforande@ungpirat.se så hjälper vi till att se till att årsmötet blir av.

3. IT-tjänster

Jag vill bara passa på och flagga för tre IT-tjänster vi har inom förbundet.

Frågelådan - http://ask.ungpirat.se

Här kan man anonymt ställa frågor till Ung Pirat och vem som helst kan besvara dem. Detta är en bra sida att hänvisa personer till ifall man själv skulle sakna svaret.

Hemsidan - http://ungpirat.se

Varje lokalavdelning kan få en egen hemsida gratis via förbundet. Det blir då t ex som http://jonkoping.ungpirat.se . Vill ni ha en hemsida, maila då IT-ansvarige på IT@ungpirat.se.

Kunskapsbanken - http://wiki.ungpirat.se

Kunskapsbanken är en wiki-sida som är under uppbyggnad och siktar på att innehålla all information man som medlem eller lokalavdelning kan komma att behöva, allt ifrån tidigare förbundskongresser, till vem som kokar kaffe i varje lokalavdelning. På wikin kommer ni även att kunna lägga upp era protokoll från styrelsemöten och årsmöten. Wikin skall ses som en dynamisk sida som fylls med information och som en databas med information om dåtiden.

4. Bidrag

Det är en hel del lokalavdelningar som ännu inte begärt ut sitt bidrag för i år. Alla, än så länge, godkända lokalavdelningar kommer få sina bidrag utbetalade senast den 6 december. Om ni vill få ert bidrag för i år behöver ni senast den 23 decemeber skickat in ett godkänt årsmötesprotokoll och angett ett bankkontonummer. Detta skickas till mig på sekreterare@ungpirat.se. Om man undrar hur mycket man kan komma att få i år så kontakta mig på samma adress.

5. Julbidrag

De två senaste åren har förbundet betalat ut ett julbidrag till våra lokalavdelningar. Detta består av de återstående medel på budgetposten för bidrag till lokalavdelningar. Även i år kommer vi med största sannolikhet göra likadant, beslut om detta kommer att tas på förbundsstyrelsemötet den 7-8 december i Uppsala.

6. Förbättringar

Detta är en förfrågan till er i lokalavdelningarna! Vad finns det för saker som ni skulle vilja se förbundet förbättra? Vad kan vi göra för att hjälpa er? Har ni något förslag? Maila det gärna till oss. Om ni vill skicka det till mig så är det bara att svara på det här mailet, om ni vill skicka det till förbundsstyrelsen direkt så går det att skicka till fs@ungpirat.se


Mvh Mikael Holm, förbundssekreterare Ung Pirat.

Frågor om innehållet i detta brev: sekreterare@ungpirat.se

Hemsida till LA: IT@ungpirat.se

Mikael Holm: mikael.holm@ungpirat.se

Gustav Nipe: gustav.nipe@ungpirat.se

FS: fs@ungpirat.se

FS-ledamot: fornamn.efternamn@ungpirat.se