Vice Förbundsordförande (Internt Ansvar)

Från Kunskapsbanken
Hoppa till: navigering, sök

Vice förbundsordförande med särskilt ansvar för internt arbete, eller Vice Intern som hen också kallas, är en av de förtroendevalda inom styrelsen som utsetts för att utgöra ett särskilt stöd för förbundsordföranden. Hens arbetsfokus ligger främst på att samordna det interna huvudområdet och att vid behov fungera som avlastning för förbundsordföranden.

Denna vice är andre ersättare för förbundsordföranden.

Arbetsuppgifter

Vice internt ska arbeta med att samordna arbetsgrupperna inom det interna huvudområdet. Detta innebär planering och administrering av både möten och verksamhet.


Vice internt ska stödja förbundsordföranden i dess interna arbete med att ta fram möteshandlingar och se till att dessa når ut i tid till styrelsen. Vice internt ska vara i kontakt med förbundsordföranden regelbundet och vara tillgänglig för rådgivning i förbundsordförandens arbete.


Vice internt ska arbeta med förbundets interna kommunikation. Vice internt är andre ersättare för förbundsordförande. Det innebär att en ska vara redo att utföra förbundsordförandes arbetsuppgifter i situationer där det behövs och förbundsordföranden är frånvarande.